maandag 4 april 2011

Over een dol-fijne dag..

Zondag zijn we gaan varen op de Suriname rivier richting commewijne rivier. 2 studentes die we hier hebben leren kennen hadden ons meegevraagd. Via via hadden ze het nummer van de bootsman gekregen en zo konden we voor een kleine prijs een heel dagje gaan varen.
De bootsman vertelde ons onderweg over de historie van de streek, de natuur en de dorpen langs de rivier. We maakten een grote stop bij plantage Rust en Werk en kregen daar een uitgebreide en interessante rondleiding van een plaatselijke gids.

Te plantage Rust & Werk.

De basisschool van plantage Rust & Werk.

Er waren eens drie kaaimannen...

Lekkere koude cocos drinken.
We vaarden verder langs de prachtige mangrove bomen, waar de witte en blauwe reigers zich koning ter rijk voelden, en genietend van het mooie uitzicht aten we onze boterhammen op.

De witte en blauwe reiger voelen zich koning ter rijk tussen de mangroves.
Te midden van de pittoreske gerestaureerde plantagewoningen te Frederiksdorp genoten we van een frisse Parbo of van een van de fruitige sapjes.
We zetten onze trip te voet verder en via het communicatiepad wandelden we van Frederiksdorp naar de plantage Johan en Margeretha. Deze hebben we echter niet bezocht, maar daar wachtte de bootsman ons op voor het laatste deel van onze uitstap: dolfijnen spotten.
En ja hoor, we hebben er gezien! Zelf van heel dichtbij! De speelse spitsdolfijnen speelden verstoppertje met ons en sprongen onverlegen tot bijna in de boot naast ons!

Dolfijnen spotten: dol-fijn! (1)

Dolfijnen spotten: dol-fijn! (2)
Heel tevreden, maar toch moe, sloten we het weekend af met een coupe dame blanche en een filmpje op ons terras. Weeral een zeer geslaagde week! Op naar de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten