maandag 7 maart 2011

White Beach


Aangezien het al enkele dagen aan het regenen was en we zaterdag eindelijk wakker werden met een stralende zon, zijn we die dag op dagtrip naar White Beach gegaan. Dit is een aangelegd stuk strand langs de Surinamerivier op een uurtje rijden van Paramaribo-centrum.

White Beach

We love Suriname
We vertrokken heenwaarts met de taxi. ‘De kleine’, zoals men hem noemt, is ondertussen zo wat onze vaste taxichauffeur geworden. Hij is zeer vriendelijk en geeft ons vele tips en info. In de heenrit heeft hij ons zelfs een stuk van de nieuwe haven laten zien en is hij even gestopt in Domburg voor een foto.  Van de oude suikerplantage Domburg rest nu nog een lieflijk dorp met uitzicht op een rustieke bocht in de Surinamerivier. 
Domburg
 
Ergens onderweg...
In White Beach  leerden we nog enkele andere stagiaires kennen. Zij waren met het openbaar vervoer daarheen gekomen. Dit is veel goedkoper en bovendien duurt de rit niet zoveel langer. We beslisten om ook mee naar huis te gaan met ‘de staatsbus’, zoals ze het hier noemen. Het zijn kleine busjes waar plaats is voor ongeveer 25 mensen. Er zijn ook klapstoeltjes voorzien zodat er ook iemand per rij in de middengang kan zitten (met als gevolg dat als iemand achteraan wil afstappen, de helft van de bus moet rechtstaan of uitstappen). Ik vond het leuk om met de staatsbus te rijden omdat je zo in contact komt met de plaatselijke bevolking. 
rijden met het openbaar vervoer: 'de staatsbus'
's Avonds zijn we gaan eten in het Pannenkoek & Poffertjes Café. Hier hebben ze een uitgebreide kaart met zowel zoete als hartige pannenkoeken (ECHT iets voor mij dus!!!) Mijn Italiaanse pannenkoek met kaas, tomaat, olijven, champignons en oregano was ongelooflijk lekker. Omdat we allen eigenlijk wel genoeg hadden, maar toch niet konden weerstaan aan de heerlijke zoete pannenkoekengeur, namen we toch nog een portie kaneelpoffertjes om te delen. We sloten deze leuke dag af met een cocktail in de Zanzibar.
Een hartige Italiaanse pannenkoek in het Pannenkoek & Poffertjes Café
Zondag waren de grijze wolken alweer terug en hebben we voor school gewerkt, wat kleren gewassen en ons appartementje wat opgekuist, want ook dat moet gebeuren natuurlijk.
Vandaag zijn we aan de laatste observatieweek begonnen en gaan we alvast wat lessen proberen voorbereiden voor de eerste stageweek.
Ook iedereen in België alvast een fijne werkweek en een prettige vakantie voor al wie een weekje verlof heeft!
Tot blogs! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten